maanantai 12. tammikuuta 2015

Palautetta raadonsyöjille


Mikään ei piristä päivää niin kuin kunnon tulistunut palaute jonkun ihmissyöjäkorporaation viattomalle asiakaspalvelijalle, joka on kädetön, eikä "voi auttaa".

Saan postia säännöllisin väliajoin ulosottomieheltä ja Intrum Justitiasta. Ne tulevat osoitteeseeni, mutta eivät omalla nimelläni. Tarina menee nimittäin niin, että tässä asunnossa asui minua ennen joku piruparka, kolmekymppinen nainen, joka teki itsarin hyppäämällä junan alle. Suremaan jäi alle 2-vuotias pikkupoika ja hellan taakse unohdettu leikkiauto sekä pikkuisen pyörä pyöräkellariin. Latinopoikaystävä taisi asua tässä myös, sillä hänenkin nimellään on postia tullut. Muita läheisiä ei ilmeisesti ollut tai ainakaan kuolinpesästä ei ollut hajuakaan muuttaessani sisään.

Noh, lähtökohtaisestihan on melko creepyä muuttaa kämppään, jossa on näinkin surullista näytelmää käyty. Jos en olisi muuttaessani sisään saanut apua aina 12 shamaanin täydenkuun kokouksesta käsin Ateenasta, olisi asia saletisti voinut käydä alitajunnan päälle rankemminkin - etenkin omina pimeinä hetkinä. Joka toinen kerta olen sitten vienyt kiltisti kirjekuoren takaisin postilaatikkoon ja kirjoittanut päälle "palautetaan, ei asu tässä osoitteessa, kuollut" ja joka toinen kerta soittanut ulosottoon ja sanonut, että voitte lopettaa saman tien, kiitos.

Kahden vuoden jälkeenkään muutosta ei ole tullut, vaan kyllä rakkikoirat räkyttävät edelleen ja korppikotkat kiertelevät asunnon ympärillä. Äsken sitten vedin syvään henkeä ja soitin Intrumiin. Selitin ensin kiltisti asian ja kysyin, mitä nyt tapahtuu. Mitä tällä kuorella teen; pyyhinkö persettä vai lähetänkö takaisin? Muikkeli sanoi, että aivan sama. He eivät voi ottaa tietoa vastaan puhelimessa, että tyyppi on dead meat. Kysyin, että missäs vaiheessa se tieto sitten teille tulee ja mistä sen pitää tulla, että se menee perille? Jostakin mystisestä kolmikirjaimisesta rekisteristä kuulemma. Aha, no milloin? No, sitä ei voi tietää. Se riippuu kuulemma asiasta.

Tässä vaiheessa hermostuin: -Ai että mun pitää ottaa tätä paperia vastaan ja teidän lähettää sitä turhaan, kunnes sitten joskus joku rekisteri teille ilmoittaa, että ei olis kandennut? Että kukakohan tästä hyötyy? Ette te, ei se velkoja, kenen asialla olette, ei luonto, eikä varmasti velaton veronmaksaja. Kun nyt kerran siellä nauhoitatte kaikki puhelut asiakaspalvelun laadun parantamiseksi, niin pitäkäähän huolta, että tämä puhelu päätyy asiakaspalaveriinne kuultavaksi. Varmaan juuri tällaisen toiminnan takia sekin nainen kenen velkoja vieläkin yritätte periä on sen itsemurhan tehnyt, kun ei teidän kanssa voi kukaan täysijärkinen asioida!

Ja tätä ennen olin juuri tullut uimasta, saunasta ja lounaalta hyvän ystävän seurasta.
Ou jee, shantia maanantaita vaan teillekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti